Vakantietijd

Haal meer uit je vakantie met het advies van BLP. Onze specialisten voorzien jou als particulier of ondernemer in Bergeijk en omstreken van gericht advies op het gebied van belastingen. Kom gerust eens een kopje koffie of thee drinken.

Airbnb

Verhuur je eigen woning met Airbnb terwijl je zelf aan het genieten bent in je favoriete vakantiebestemming.

Vakantiehuisje
Ontdek wat een tweede huis in de vorm van een vakantiehuisje belastingtechnisch inhoudt.

Belastingadvies

Ontvang waardevol en gericht belastingadvies door in gesprek te gaan met een adviseur van BLP.

Verdien je vakantie terug met Airbnb

Het klinkt zo onwerkelijk, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk! Airbnb is dé online marktplaats om je eigen huis te verhuren. Super handig als je zelf een paar weken met vakantie gaat! Terwijl jij aan het genieten bent op je favoriete vakantiebestemming, genieten andere mensen in jouw huis van hun eigen vakantie. En jij word ervoor betaald!

Vakantiehuis als tweede huis

Wie droomt er niet over tijdens de vakantie? Een eigen vakantiehuisje in je favoriete land van bestemming. Maar hoe werkt dit belastingtechnisch?

 

Zo werkt dat!

Een vakantiehuisje wordt door de Belastingdienst gezien als vermogen en komt in de zogenaamde box 3-heffing. In box 3 betaal je een vermogensrendementsheffing over de WOZ-waarde van je tweede huis.  Als je daarnaast het huisje veelvuldig verhuurt hoef je minder belasting over je vermogen te betalen, doordat de waarde van je tweede woning afneemt door de verhuur ervan (volgens redenatie Belastingdienst).

Koop je een vakantiehuisje in het buitenland, dan moet je rekening houden dat je in het buitenland belastingplichtig bent. Financier het huisje daarom met zoveel mogelijk eigen geld. Dit is fiscaal gunstiger. Ter voorkoming van dubbele belasting kan een adviseur van BLP een zogenaamde “voorkoming dubbele belasting “ voor je aanvragen.

Ontvang waardevol belastingadvies

Heb je iets totaal anders waarover je graag advies zou willen ontvangen? Daar helpen we je graag bij. Onze adviseurs weten alles van belastingen en fiscaal recht en staan elke dag voor je klaar om je te voorzien van gericht advies. Heb je een vraag? We helpen je graag!

Neem contact met ons op

Heb je een vraag, wil je een adviesgesprek of iets anders? Wees geen vreemde en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar.

Eijkereind 12, 5571 EC Bergeijk

Parallelweg 76, 5223 AM 's-Hertogenbosch

Postbus 155, 5570 AD Bergeijk

Ma-Vr: 8:30-17:00 & 18:30-20:00

Za: 12:00-16:00

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?