Wat kost een boekhouder voor de zzp? De boekhouding uitbesteden is bij de ene boekhouder duurder dan bij de andere en er zitten verschillen in de prijs-kwaliteitsverhouding van verschillende boekhouders.

Wat kost een boekhouder voor zzp?

Gemiddeld genomen kost een startende boekhouder tussen de 40 à 60 euro per uur. Een ervaren boekhouder met gedegen kennis kost zo’n 60 à 80 euro per uur.

Als zzp’er zal je kiezen om een boekhouder in de hand te nemen voor de volgende diensten:

  • Verwerken van facturen en bonnetjes in de boekhouding;
  • Doen van de periodieke btw-aangifte (aangifte omzetbelasting);
  • Opstellen van de jaarrekening;
  • Vaak het doen van de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Wat kost een boekhouder voor zzp op jaarbasis?

Besteed je bovenstaande diensten uit aan een boekhouder en laat je je administratie maandelijks netjes bijhouden, dan zullen de kosten tussen de 900 en de 1200 euro liggen op jaarbasis.

Het verschil tussen een goedkope en dure boekhouder

Je hebt vast weleens van de term ‘een goede boekhouder verdient zichzelf terug’ gehoord. In de praktijk is dit ook zeker van toepassing. Veel ondernemers neigen snel naar de goedkoopste mogelijkheid bij het vergelijken van verschillende tarieven van leveranciers. Hierbij wordt wel dezelfde dienstverlening verwacht, maar krijg je dat ook?

Simpel gezegd: nee. Een goedkope boekhouder is wellicht voordelig in de maandelijkse kosten en zal zijn werk doen, maar heeft hoogstwaarschijnlijk niet zoveel kennis van verschillende belastingregels- en wetten als een ervaren (en duurdere) boekhouder. Met als gevolg dat je niet het optimale eruit haalt wat erin zit bij de verschillende belastingaangiftes.

Is een duurdere boekhouder dan ook beter?

In de meeste gevallen wel. Uiteraard beslis je zelf hoeveel je uit wil geven voor een boekhouder. De kans dat een ervaren boekhouder zichzelf terugverdient is groter dan bij een startende boekhouder. Een ervaren boekhouder heeft meer ervaring en kennis van fiscale regels en kan jou dus beter adviseren en ondersteunen op het gebied van belastingen.

Een duurdere boekhouder kan op de langere termijn voordeliger zijn.

Een boekhouder bespaart jou tijd (en geld)

Als je investeert in een boekhouder kost je dit geld. Aan de andere kant zorgt een boekhouder ervoor dat jij meer tijd overhoudt als zzp’er. Die dag die je normaal elke week op kantoor zit om de boekhouding bij te werken, kun je dan gebruiken om bezig te zijn met je eigen vak, en dus geld te verdienen. En wist je al dat administratiekosten aftrekbaar zijn?

Online boekhouden is voordeliger

Tegenwoordig gaan we steeds meer online. Veel werkzaamheden die boekhouders vroeger verrichtten, zijn tegenwoordig geautomatiseerd door softwareprogramma’s, zoals SnelStart. Een traditionele boekhouder is dus meer tijd kwijt met zijn werkzaamheden dan een boekhouder met wie je online kan.

De kosten van een boekhouder bij wie je de boekhouding online zet, zijn dus ook lager. Daarnaast biedt online boekhouden nog veel meer voordelen. Realtime inzicht in je onderneming en bedrijfscijfers, zelf gemakkelijk facturen maken met een ingebouwde facturatiemodule, relatiebeheer en nog veel meer.

Maak de juiste keuze

Heb je besloten om een boekhouder in de arm te nemen na het lezen van dit blog? Ga dan voorbereid op pad. Vraag meerdere offertes aan en leg de kosten naast elkaar. Kijk niet alleen naar de cijfers, maar ook naar de boekhouders zelf. Let hierbij op de…

  • Verschillende diensten die de boekhouder verricht voor de geoffreerde kosten;
  • Mogelijkheid om vragen te stellen, zonder dat dit meteen gefactureerd wordt;
  • Bereikbaarheid van boekhouder of administratiekantoor;
  • Hoeveelheid jaren ervaring en expertise van de boekhouder;

Neem ook in acht dat de grootte van je onderneming een rol kan spelen in de kosten van een boekhouder. Als je veel facturen stuurt, zal een boekhouder hier meer werk aan hebben. Dit gaat vaak gepaard met een hoge omzet. Hoe hoger je omzet, hoe hoger de kosten.

Vraag vandaag je offerte aan bij BLP

Wil je weten wat het kost om met een boekhouder van BLP administratiekantoor samen te gaan werken? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Wij zorgen ervoor dat we binnen één werkdag een reactie sturen.

Pascal Vromans

Pascal Vromans

Als manusje van alles krijg ik er veel energie van om je op een ruim aantal gebieden van dienst te zijn, naast mijn kernwerkzaamheden om het bedrijf goed draaiende te houden.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  pascal.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?