Zélf je boekhouding doen, digitale administratie, foto’s van benzinebonnetjes uploaden… pfff begint het jou ook al te duizelen? Nergens voor nodig! Een ode aan de ‘good old schoenendoos’.  

Het lijkt eeuwen geleden. De tijd dat je vol genoegen een tot de nok toe gevulde schoenendoos op het bureau van je boekhouder plofte en zei: nou, bedankt hè, ik zie het resultaat wel verschijnen. Bonnen die je het hele kwartaal (of zelfs jaar) had opgespaard. Bonnen die jouw leven als ondernemer vertegenwoordigen. Veilig en vertrouwd in de handen van jouw administratie-hero. Maar tijden zijn veranderd. Tegenwoordig zijn er steeds meer online administratieprogramma’s op de markt en worden de meeste facturen digitaal verstuurd. De ondernemer gaat weer zelf boekhouden, met een administratiekantoor als coach op de achtergrond. Eenvoudig, snel en effectief! Maar wat als je helemaal niet van administratie houdt? Als je enorm opziet tegen die berg aan administratie? En je na al die tijd nog steeds geen boekhoudwonder bent? Of als je het bijvoorbeeld te druk hebt? 

Bouwvakkers, verpleegkundigen, etc.

Stel je voor: je staat de hele dag te zwoegen op de steigers. Dan denk je na een dag hard werken wel twee keer na voordat je ‘lekker’ gaat zitten voor de boekhouding. En dan hebben we het nog niet eens over het uploaden van inkoopfacturen of het digitaal inscannen van bonnetjes. Werk je de hele dag als zzp’er in het ziekenhuis? Ren jij van kamer naar kamer en van bed naar bed? Dan is de verantwoordelijkheid voor al die patiënten al meer dan voldoende. De verantwoordelijkheid voor je administratie laat je dan maar al te graag aan een ander over. Online boekhouden, dat is niks voor jou.

Ode aan de schoenendoos

En eerlijk is eerlijk: een schoenendoos voor je administratie is eigenlijk best praktisch: 

  • Je administratie bevindt zich altijd op één en dezelfde locatie;
  • De werkwijze is zeer eenvoudig (schoenendoos open, bonnetje erin, schoenendoos dicht);
  • Je gegevens zijn minder inbraakgevoelig (inbrekers nemen nu eenmaal eerder een laptop mee dan een schoenendoos);
  • Je kunt je wachtwoord niet vergeten en bent niet afhankelijk van internet.

Verzamelen maar!

Kortom, die schoenendoos is zo slecht nog niet. Laat het ordenen van je administratie gewoon lekker ouderwets aan je boekhouder over. Heerlijk! Bij BLP zijn we niet bang voor een chaotische map of een schoenendoos vol bonnetjes. In mum van tijd transformeren wij die informatieberg tot een keurig, gestructureerd geheel dat klaar is voor de belastingaangifte. Dus zet die doos maar klaar en verzamelen maar! Wij zien je graag verschijnen!

Volg de blogs op onze website, Facebook en LinkedIn!

Nathalie Vromans

Nathalie Vromans

Na jarenlang boekhoudingen verwerken, kennen deze nog maar weinig geheimen voor me. Ik schep graag orde in boekhoudingen en help je graag met boekhoudkundige vragen.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  nathalie.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?