“Ik houd niet van onzekerheid”, “Ik wil een vast inkomen”, “Nu heb ik net een vast contract”, “Heb ik genoeg discipline?” Twijfel jij om ondernemer te worden? Dan zijn er genoeg redenen te vinden om het niet te doen. Gelukkig zijn er ook een heleboel voordelen aan het ondernemerschap. Zoveel zelfs dat steeds meer mensen de stap wagen. Durf jij over de streep te stappen?

Ondernemen is avontuurlijk: elke dag is anders! Je geniet enorme vrijheid, kunt je eigen dag indelen en zelf bepalen wat je doet en voor wie. Geen wonder dus, dat veel mensen met plannen in hun hoofd rondlopen. “Zal ik voor mezelf beginnen?” Uiteraard kom je er niet met lef alleen. Een goed bedrijfsidee, marketingplannen en natuurlijk een solide administratie zijn van groot belang. Oriënteer je daarom goed. “Bezint eer gij begint”. BLP helpt je graag bij jouw eerste stappen in het ondernemerschap met onderstaande tips.

Tip 1: Zet je idee op papier

Loop jij al maanden met een geweldig bedrijfsidee rond? Zet je idee dan kort en krachtig op papier. Wie is je doelgroep? Wat bied je hen? Hoe helpt jouw product of dienst hen? Hoe ga je jouw dienst of product aan de man brengen? Beperk je tot 1 of 2 A4’tjes.

Tip 2: Ga op onderzoek uit!

Misschien is jouw idee niet zo goed als je zelf denkt. Of blijkt dat mensen niet willen betalen voor jouw oplossing/dienst/product. Ga daarom zo snel mogelijk op onderzoek uit. Probeer een proefversie van jouw product aan de man te brengen, maak een testcase rondom jouw dienst of doe onderzoek naar de doelgroep van jouw oplossing. Dan ontdek je snel genoeg of er ook écht markt is voor jouw nieuwe bedrijf.

Tip 3: Lees, praat, ontdek, leer

Goede voorbereiding is het halve werk! Praat met ondernemers, lees boeken over ondernemen, meld je aan bij diverse seminars en volg (online)cursussen. Laat je goed en professioneel inlichten over ondernemerszaken. Wat komt er kijken bij het runnen van een onderneming? Hoe bepaal jij jouw uurprijs? Wat is een modelcontract? Hoe zit het met omzetbelasting? Hoe doe je jouw boekhouding en verzorg je jouw jaarrekening? Bij wie kun je terecht voor ondersteuning op gebied van ondernemen? En hoe zit het met de kosten van een eigen zaak? Voor al deze vragen kun je terecht bij BLP. We helpen je graag verder en informeren je over de do’s and don’ts van het ondernemen. Zo kom je beslagen ten ijs en weet jij hoe je jouw (financiële) zaak op orde krijgt.

Meer weten over ondernemen?

BLP komt vrijblijvend bij jou thuis voor een kennismakingsgesprek. Daarin vertellen we je meer over het ondernemerschap en wat daarbij komt kijken. Na het gesprek zit je boordevol inspiratie en weet jij welke eerste stappen jij kunt gaan zetten! Vraag jouw gesprek aan via de contactpagina.

Peter Vromans

Peter Vromans

Al meer dan dertig jaar help ik met veel passie ondernemers in alle soorten en maten met hun boekhouding, belastingen en met alles wat met ondernemen te maken heeft.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  peter.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?