Of je nu zzp’er bent of niet, je maakt sowieso gebruik van internet. Het internet is een waardevolle informatiebron voor velen en is ook in het zakelijk leven niet meer weg te denken. Of je nu contact hebt met je klanten via e-mail of mobiele app, je social media bijwerkt of deze blog aan het lezen bent om nieuwe methodes te vinden om je onderneming succesvoller te maken. Maar hoe zet je internet nu effectief in voor je eigen onderneming? Elk jaar op 29 oktober is het Internationale Internet Dag. Om deze reden heb ik 4 methodes voor je samengesteld, die jou zeker helpen om succesvoller te worden als zzp’er door internet effectief in te zetten.

Laat een website ontwikkelen

Ik begin met de belangrijkste: ja ja, een website. Heb jij als zzp’er nog geen website? Dan wordt het tijd dat die er komt. Met een website werk je namelijk aan je online presence (aanwezigheid). Het fungeert als online visitekaartje waar je jouw product(en) en/of dienst(en) laat zien en waar mensen kennismaken met jou en je onderneming.

Misschien haal je al best wat klanten uit mond-tot-mondreclame, flyers, bestickering van je auto of andere reclame-uitingen, maar een website vergroot je kans op nieuwe klanten aanzienlijk. Het opent deuren naar een grote markt potentiële klanten en zorgt voor een belangrijk stukje naamsbekendheid. Tevens kun je er nog ontzettend veel meer mee. Van het maken van afspraken, naar het delen van acties, tot het zelf maken van informatieve blogs voor jouw doelgroep.

Een website bouwen is tegenwoordig heel eenvoudig, maar je bent hier al gauw vele waardevolle uren werk aan kwijt. Ieder zijn eigen vak, zo ook jij. Als zzp’er kun je je beter met je eigen vak bezighouden en investeren in een specialist voor het bouwen van je website, tenzij je natuurlijk zelf websiteontwikkelaar bent. Zo ben je zelf geen waardevolle tijd kwijt en zorg je ervoor dat jouw website stabiel, veilig en met een oog voor marketing wordt gebouwd. Onthoud dat het laten ontwikkelen van een website fiscaal aftrekbaar is!

Wil jij ook nieuwe klanten uit je eigen website halen? BLP helpt je hier graag bij en heeft een betrouwbare partner hierin, gespecialiseerd in zzp’ers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zet je administratie online

Doe jij je boekhouding nog steeds vanuit je oude schoenendoos? Geen probleem! Het internet biedt je echter wel een breed scala van mogelijkheden voor het bijhouden en inzien van je administratie. De wereld van online boekhouden groeit met de dag. Er zijn ontzettend veel aanbieders die het mogelijk maken met hun (web)applicatie je boekhouding te verwerken, facturen te maken en met een dashboard je cijfers in te zien. Vaak is er ook een mobiele app beschikbaar die het mogelijk maakt foto’s te maken van je bonnetjes en inkoopfacturen te maken, zodat deze rechtstreeks in je administratie komen.

Ontzettend interessant dus. Zeker als je beseft dat de kosten van online boekhouden veel lager zijn dan het inschakelen van een boekhouder of accountant. Hou er echter wel rekening mee dat je met online boekhouden geheel aan je lot overgelaten wordt. Hier ontbreken dus alle voordelen die een boekhouder of accountant met zich meebrengen.

Er zijn partijen die als online boekhouder fungeren. Dit brengt zowel de voordelen die online boekhouden heeft, als de voordelen van een boekhouder of accountant met zich mee. BLP administratiekantoor is zelf bezig met het ontwikkelen van zo’n initiatief, genaamd EaseOnline. Bij EaseOnline verloopt het contact volledig online en het initiatief biedt handige tools. Met die tools zie jij je dossier, administratie en cijfers gemakkelijk in, maak je facturen, zet je bonnetjes en inkoopfacturen rechtstreeks in je boekhouding en nog veel meer. Het maakt niet uit waar je bent of welk device (apparaat) je gebruikt, of het nu je smartphone, tablet, laptop of desktop-PC is. Je hebt overal toegang tot je belangrijke gegevens.

Momenteel is de website nog in ontwikkeling, maar je kunt je e-mailadres achterlaten via https://easeonline.nl om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.

Gebruik social media ook zakelijk

Tegenwoordig ontkomt niemand er meer aan, social media. Grote kans dat je ook op dit blog gekomen bent via een socialmediakanaal van BLP administratiekantoor. Zelf maken we al jaren gebruik van social media en ik kan je vertellen dat dit zijn vruchten afwerpt! Maar weet je ook dat je dit heel erg effectief kunt inzetten voor je eigen onderneming?

Met socialmediakanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn kun je namelijk updates delen van je bedrijf. Of dit nu in de vorm van een bericht, foto, video of een combinatie hiervan is. Je brengt je doelgroep op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je bedrijf. Zo kun je (nieuwe) diensten onder de aandacht brengen, acties delen (bv. kortingsactie of winactie) of een foto van jou aan het werk bij een leuke opdracht laten zien. LinkedIn zet je in om je professionele netwerk uit te breiden en te linken met andere specialisten binnen jouw vakgebied. Tevens kun je verkeer naar je website sturen vanaf je socialmediakanalen met een linkje en nog veel meer. The sky is the limit!

Uiteraard zal dit niet meteen effectief zijn. Je dient eerst een aantal volgers te verkrijgen. Dit kun je doen door je klanten uit te nodigen om je pagina te liken (leuk te vinden) of te volgen, buttons te plaatsen op je website, linkjes op je bedrijfsautosticker te zetten, etc.

BLP ondersteunt je hier graag bij. Wil je eens rond de tafel voor de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Last but not least, blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zowel in je eigen vakgebied als algemeen op zzp-gebied. Er zijn diverse websites en blogs te vinden op internet die je hierbij kunnen helpen. Vaak bieden zij ook de mogelijkheid om je aan te melden voor hun periodieke mailing, zodat je een melding krijgt van nieuwtjes. Op Frankwatching vind je de laatste online trends terug, ZZP Nederland houdt je op de hoogte van algemeen zzp-nieuws en zet zich daarnaast in voor zzp’ers en Indicator brengt (digitale) adviesbrieven uit over diverse vakgebieden.

Uiteraard houden wij je ook zo goed mogelijk op de hoogte op het gebied van boekhouding, fiscaal, financieel, (online) marketing en nog veel meer. Hou onze social media en blog hiervoor in de gaten:

Het internet is constant in beweging en er komen dagelijks nieuwe oplossingen op de markt waar jij als zzp’er je voordeel uit kunt halen. Speel hier goed op in en probeer gerust nieuwe dingen uit. Op die manier zorg je ervoor dat jij elke dag een stukje slimmer en succesvoller word.

Was dit een nuttig artikel voor je?

Ik hoop dat dit artikel je waardevolle inzichten heeft gegeven en je vooruit geholpen heeft. Deel dit blog gerust op je persoonlijke social media en laat een reactie achter wat je ervan vond!

Mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je uiteraard graag verder. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@blpbv.nl, vul het formulier in op de contactpagina of bel ons via 0497-556493.

Pascal Vromans

Pascal Vromans

Als manusje van alles krijg ik er veel energie van om je op een ruim aantal gebieden van dienst te zijn, naast mijn kernwerkzaamheden om het bedrijf goed draaiende te houden.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  pascal.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?