Als zzp’er is het heel erg belangrijk om continu bezig te zijn met het binnenhalen van nieuwe klanten. Zonder klanten komt er immers geen geld in het laatje. Toch wordt dat door vele zzp’ers nog weleens als lastig ervaren; je bent immers (waarschijnlijk) geen verkoper! Waar moet je beginnen? We leggen het hieronder uit.

Doe marktonderzoek

Wanneer je goed weet hoe de markt in elkaar steekt, wie jouw doelgroep is, wie je concurrenten zijn en wat jouw onderscheidend vermogen is, is het al een stuk eenvoudiger om je klanten te overtuigen van jouw krachten. Wanneer je weet waar je de doelgroep kunt vinden en wat je deze doelgroep moet vertellen, is de kans groter dat de boodschap aan komt. Kort maar krachtig is daarbij het sleutelbegrip. Je moet de doelgroep in drie zinnen kunnen uitleggen waarom jij de beste bent!

Visitekaartjes

Visitekaartjes ouderwets? Niets is minder waar, zolang je er maar creatief mee omgaat. Je wil immers niet dat jouw visitekaartje direct bij het oud papier belandt. Denk aan kleurgebruik, materiaalkeuze, pakkende slogan, etc. Andere klassiekers, zoals briefpapier, bedrukte mokken en pennen werken overigens ook nog steeds!

Professionaliteit voorop

Professioneel overkomen hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Eenduidig communiceren is bijvoorbeeld de basis. En bereikbaar zijn, ook als zzp’er! Zorg dat je zo vaak mogelijk in staat bent om je mobiele telefoon op te nemen, of bel in ieder geval altijd zo snel mogelijk terug. Maak je gebruik van een website? Hou deze dan simpel, maar effectief. Plaats er niet teveel informatie op en denk er aan enkel informatie te communiceren die bruikbaar is voor de doelgroep. Vermeld jouw werkervaring en specifieke kwaliteiten, zo wek je vertrouwen.

Administratie door een specialist

Om klanten te winnen zal je dus wel zelf flink wat tijd moeten investeren. Het is verstandig om bepaalde tijdrovende processen uit te besteden. Laat daarom jouw administratie doen door BLP, hét administratiekantoor voor de vakman. Wij ontzorgen je volledig op het gebied van boekhouding, jaarrekeningen, inkomstenbelasting en loonadministratie. Zo kun jij je richten op belangrijkere zaken zoals het winnen van klanten! Neem gerust eens contact met ons op.

Peter Vromans

Peter Vromans

Al meer dan dertig jaar help ik met veel passie ondernemers in alle soorten en maten met hun boekhouding, belastingen en met alles wat met ondernemen te maken heeft.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  peter.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?