Natuurlijk kan het je wens zijn je hypotheeklasten omlaag te krijgen; maar er kunnen ook andere redenen zijn om je hypotheek over te sluiten. Zo kun je je huis gaan verbouwen of verduurzamen, je woning is in waarde gestegen of je wilt van je aflossingsvrije hypotheek af. Maar ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Hypotheeklasten verlagen

Als je rentevast periode bijna afloopt dan heb je de mogelijkheid om boetevrij over te sluiten. Meestal ontvang je drie maanden voor het verstrijken van de rentevast periode een brief, met het bericht dat je de hypotheekrente weer vast kunt zetten. De kans is groot dat je daarmee (veel) geld laat liggen. Het is verstandig om op dat moment het aanbod van je bank kritisch te bekijken en te vergelijken met wat de markt te bieden heeft. Vaak is hierdoor veel geld te verdienen!

Je woning is in waarde gestegen

De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen, hierdoor kan het zijn dat je hypotheek in een lagere risicoklasse valt.. Een hogere waarde van de woning betekent een lagere risico-opslag op de hypotheekrente. Dit kan voor jou een rentevoordeel betekenen waardoor je geld kunt besparen!

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

In het verleden zijn veel aflossingsvrije hypotheken afgesloten. Maar past een aflossingsvrije hypotheek nog wel in je toekomstbeeld? De rentes liggen momenteel historisch laag. Je kunt er nu voor kiezen om je aflosvorm te wijzigen en je hypotheek volledig (of gedeeltelijk) af te gaan lossen. Gezien de huidige lage hypotheekrente kan dat misschien wel met behoud van dezelfde maandlasten.

Verbouwen of verduurzamen

Ook verbouwen of verduurzamen van de woning kan een goede reden zijn om de hypotheek over te sluiten. Wil jij een nieuwe badkamer of zonnepanelen op je dak? Dan kan het interessant zijn om dat via een nieuwe hypotheek te financieren; de bijbehorende hypotheekrente is namelijk fiscaal aftrekbaar!

Bekijk de mogelijkheden

Het oversluiten van een hypotheek kan verstandig zijn. Zeker als één of meerdere van genoemde redenen op jou van toepassing zijn is het verstandig om samen met een onafhankelijke hypotheekcoach de mogelijkheden te bekijken. Onze hypotheekcoaches helpen u graag geld te verdienen! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Peter Vromans

Peter Vromans

Al meer dan dertig jaar help ik met veel passie ondernemers in alle soorten en maten met hun boekhouding, belastingen en met alles wat met ondernemen te maken heeft.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  peter.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?