Belastingbesparend adviesgesprek

Het einde van het jaar nadert. Nog even en het is weer Sinterklaas en Kerst. En dan zitten we zo weer in het nieuwe jaar. Je boekhouder/accountant gaat binnenkort aan de slag met de jaarafsluiting en in de opvolgende maanden met de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting. Een ideaal moment om nu al te kijken wat er gedaan kan worden om belasting te besparen. Dit doe je middels een belastingbesparend adviesgesprek samen met je adviseur.

Een belastingbesparend adviesgesprek?

Juist! Een term die in het leven geroepen is door de specialisten van BLP administratiekantoor. Het houdt simpelweg in dat er tegen het einde van het jaar een analyse gemaakt wordt van de voorlopige jaarcijfers door je boekhouder. Hij gaat kijken wat je nog vóór het einde van het jaar kan doen, zodat je minder belasting hoeft te betalen (of zelfs terugkrijgt) over het lopende jaar en legt je dit uit tijdens het belastingbesparend adviesgesprek.

Hoe dan?

Als je onderneming groeit, dan staat dit gelijk aan meer omzet en meestal ook meer winst in een jaar. Meer winst betekent dat je meer winstbelasting moet gaan betalen. Draai je een ontzettend goed jaar of factureer je in het laatste kwartaal nog een flinke hoeveelheid, dan kan je dit gaan voelen bij de aangifte inkomstenbelasting.

Voorkom dit met een belastingbesparend adviesgesprek

Ondanks die hoge winst, kan door middel van een professionele analyse door je boekhouder gekeken worden wat er gedaan kan worden om te voorkomen dat je in het nieuwe jaar ineens veel belasting moet betalen over het afgelopen jaar. Ik zal je al een tipje van de sluier geven:

Stefan Michelbrink van Telewash Service Bergeijk ontvangt advies van Peter

Investeren

Vóór het einde van het jaar investeren. Denk aan de aanschaf van een werkbus, bedrijfspand, machines, nieuwe computers of dat gereedschap waarover je al maanden zit te dromen. Op het moment dat je een investering doet, heb je recht op investeringsaftrek, waardoor je minder winstbelasting hoeft te betalen. Enerzijds heb je dan minder winst, maar in ruil daarvoor hoef je minder belasting te betalen én je krijgt er iets nuttigs voor terug. Een win-winsituatie in mijn ogen.

Kanttekening over btw en afschrijving

Investeren heeft nog een extra voordeel. De btw die je betaalt over de investering wordt in mindering gebracht op de btw die je rekent aan je klanten, waardoor je ook minder btw hoeft af te dragen of mogelijk terugkrijgt. Investeringen boven de 450 euro mag je maandelijks afschrijven over een periode van 60 maanden. 

Adje Veldman heeft Peter Vromans op bezoek

Plan een belastingbesparend adviesgesprek bij BLP

Heb ik je enthousiast gemaakt voor een belastingbesparend adviesgesprek? Waarom probeer je het dan niet een keer? Vraag direct een belastingbesparend adviesgesprek aan bij BLP administratiekantoor. Onze specialisten staan (letterlijk) te popelen om je van advies te voorzien, waardoor jij minder belasting hoeft af te dragen.

Nawoord

BLP administratiekantoor staat voor je klaar in deze tijd van nood. We helpen je graag deze crisis te overleven. Samen slaan we ons door deze moeilijke tijd heen. Heb je vragen of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons dat gerust een berichtje. Liever direct contact? Gebruik dan de chatfunctie linksonder.

Een goede gezondheid gewenst namens je team van BLP.

Peter Vromans

Peter Vromans

Al meer dan dertig jaar help ik met veel passie ondernemers in alle soorten en maten met hun boekhouding, belastingen en met alles wat met ondernemen te maken heeft.

Binnenkort kopje koffie of thee doen?

☎️  0497-556493
📩  peter.vromans@blpbv.nl

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?