Beveiliging persoonsgegevens

>Beveiliging persoonsgegevens
Beveiliging persoonsgegevens2018-12-03T14:55:21+00:00

Genomen maatregelen

Om jouw persoonsgegevens te beveiligen hebben we passende technische en organisatorische maatregelen genomen. De keuze van deze maatregelen hebben we gebaseerd op de beschikbare technologie, de uitvoeringskosten, het type persoonsgegevens dat wij voor jou verwerken en de risico’s die daaraan verbonden zijn. We streven er naar dat deze maatregelen voldoen aan de eisen in artikel 32 van de AVG. Onze website heeft bijvoorbeeld een SSL-certificaat en we maken gebruik van een firewall om misbruik te voorkomen. Daarnaast wordt ons e-mailverkeer versleuteld verstuurt naar jou als klant.

Hoe heeft BLP zich op de AVG voorbereid?

Bestandsoverdracht

Als administratiekantoor krijg je dagelijks te maken met online bestandsoverdracht. Onze relaties sturen ons dagelijks belangrijke bestanden zoals formulieren van toeslagen, overzichten van de bank en/of hypotheek, geboortekaarten van nieuwe kinderen, etc. Kortom, belangrijke bestanden. Naast dat onze relaties belangrijke bestanden sturen worden wij regelmatig gecontacteerd om zelf bestanden te sturen, denk aan jaarrekeningen en belastingaangiftes t.b.v. het aanvragen van een hypotheek. Voorheen verliep deze bestandsoverdracht voornamelijk via e-mail. Helaas wordt een standaard e-mail niet-versleuteld verstuurd en is dus kwetsbaar om gekaapt te worden. Om deze reden hebben wij in 2018 een online dossierbeheer platform, Mijn BLP, geïmplementeerd. Dit is een op-en-top beveiligde omgeving, die op onze eigen servers draait en waarin onze relaties hun persoonlijke dossieritems kunnen inzien/downloaden en zelf veilig bestanden kunnen uploaden. Vanaf 1 januari 2019 zal dit de standaard vorm van online bestandsoverdracht zijn.

Hoe heeft BLP zich op de AVG voorbereid?

Veilig zakelijk chatten

Vandaag de dag is het erg handig om met je persoonlijke adviseur te chatten via (mobiele) apps op de smartphone, tablet, PC of laptop. Dit contact verliep tot 2018 grotendeels via WhatsApp. In chats delen klanten zakelijke informatie met ons of worden afspraken gemaakt. WhatsApp is hiervoor een uiterst handige oplossing, echter volgens de nieuwe privacywet (AVG) niet geschikt bevonden voor het delen van persoonlijke en/of bijzondere persoonsgegevens of overige zakelijke informatie. Hierom hebben wij de oplossing genaamd Signal geïmplementeerd als standaard oplossing om zakelijk te chatten. Via Signal worden alle chats en telefoongesprekken volledig versleuteld verstuurd. Niemand, behalve de gebruiker zelf, heeft toegang tot persoonlijke data.

Hoe heeft BLP zich op de AVG voorbereid?

Responsible disclosure-beleid

Daarnaast hebben we een responsible disclosure beleid. Dat betekent dat we – naast het zelf actief zoeken naar kwetsbaarheden in ons systeem — ook open staan voor meldingen van kwetsbaarheden ontdekt door derden. We lossen deze gemelde kwetsbaarheden zo spoedig mogelijk op.

Indien je een kwetsbaarheid in ons systeem hebt gevonden, kun je contact opnemen via security@blpbv.nl.

We beseffen dat de beveiligingseisen en de technologie voortdurend veranderen. Daarom spannen we ons in om de maatregelen die we op basis van dit artikel hebben genomen, voortdurend te evalueren en waar nodig te verscherpen, aan te vullen of te verbeteren.

Nee bedankt, ik wil geen zakelijke klant worden.

Dat wil ik!

Keuze uit één van de acht kleuren

Besteed je boekhouding uit aan BLP en ontvang een gratis Secrid Twinwallet t.w.v. € 75,00

Portemonnee bruin