Aangifte inkomstenbelasting uitbesteden?

De jaarlijkse periode is weer aangebroken. Dat moment in het jaar waarin de meeste mensen in Nederland zich moeten melden bij de Belastingdienst. De tijd van de aangifte inkomstenbelasting. Doe jij het dit jaar zelf of kun je het misschien beter uitbesteden?

Tesla aan het opladen

De aangifte inkomstenbelasting

Elke maand sta je de Belastingdienst een bepaald bedrag aan loonheffing en sociale premies af. De hoeveelheid hiervan wordt vooraf berekend op de hoogte van je loon, uitkering of pensioen. Het jaar erna dien je over het totaal aangifte te doen. De Belastingdienst gaat dan kijken of het bedrag dat je hebt afgestaan klopt. Het verschil krijg je vervolgens terug of dit betaal je bij.

Wanneer moet ik aangifte doen?

Als je een aangiftebrief hebt ontvangen, ben je verplicht om aangifte over 2019 te doen. Wanneer je geen aangiftebrief hebt ontvangen is de aangifte alleen verplicht als je ministens 46 euro belasting moet bijbetalen. Ook als je verwacht geld terug te krijgen en je hebt geen aangiftebrief ontvangen is het aan te raden om aangifte te doen.

Je moet aangifte doen vóór 1 mei en dit kan vanaf 1 maart. Als je de aangifte vóór 1 april indient of laat indienen, krijg je nog voor 1 juli bericht terug van de Belastingdienst. Mocht 1 mei niet haalbaar zijn, zorg er dan voor dat je uitstel aanvraagt bij de Belastingdienst. Dit kan tot 1 september. Vraag je geen uitstel aan, dan krijg je een verzuimboete van 385 euro. Deze kan oplopen tot 5514 euro als je vaker verzuimt.

Aangifte uitbesteden: de voordelen

Veel mensen kiezen ervoor de aangifte zelf te doen. Echter kan het gunstig zijn om dit uit te besteden aan bv. een administratiekantoor of belastingspecialist.

Voordelen

  • Het bespaart je veel tijd en moeite als je je in een bijzondere situatie bevindt;
  • Als je het moeilijk vindt om je weg te vinden in belastingzaken, wordt dit voor je gedaan;
  • Er zijn aftrekposten die de Belastingdienst zelf niet vermeldt. Denk aan dieetkosten, kilometers naar het ziekenhuis en terug, etc. Een specialist neemt deze wél mee in je aangifte, waardoor je dus meer belasting terugkrijgt / minder hoeft te betalen.
Koning Willem-Alexandert spreekt de Troonrede uit
Elektrische auto aan het opladen

Besteed je aangifte inkomstenbelasting uit

Wil jij graag je aangifte inkomstenbelasting door BLP laten verzorgen? Neem dan contact op met ons door op onderstaande knop te drukken. Onze specialisten adviseren je graag.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag, wil je een adviesgesprek of iets anders? Wees geen vreemde en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar.

Eijkereind 12, 5571 EC Bergeijk

Postbus 155, 5570 AD Bergeijk

Ma-Vr: 8:30-17:00 & 18:30-20:00

Za: 12:00-16:00

Open chat
1
Kunnen we je ergens bij helpen?
Hey, kan ik je ergens mee helpen?